| Pilula magica | |
|
|
|
Autor | Mesaj |
---|
raluca Moderator
nume : Raluca Localizare : Piatra Neamt
| Subiect: Pilula magica Joi Sept 09, 2010 3:59 am | |
|
Avand o combinatie hormonala, de tipul estrogenilor si progesteronilor, pilulele contraceptive reprezinta o metoda eficienta de contaceptie la femei. Asadar, riscurile de a ramane insarcinata sunt tot mai mici daca folosesti pilula magica intrucat aceasta ajuta la blocarea ovulatiei organismului.
Cum actioneaza? O mini pastiluta cum as putea sa o denumesc ajuta la crearea unei incapacitati a ovarului de a elibera ovulul catre uter, iar in acest mod nu va mai putea fi fecundat de catre spermatozoidul viabil, sarcina fiind impiedicata.
Iata avantajele folosirii acesteia:
poate preveni o sarcina nedorita daca este administrata corect, intr-o proportie de peste 90%; nu deregleaza menstruatia; ofera protectie din primele minute dupa folosire; daca va hotarati sa opriti administrarea, veti putea ramane insarcinata; poate fi mai usor tolerata de catre femei decat in cazul altor metode contraceptive, de genul montarii steriletului. Printre dezavantaje am putea enumera:
creaza o dependenta zilnica si orara fata de pastile; va veti confrunta cu dureri de cap, greturi sau varsaturi; pot aparea sangerari post menstruale; veti putea lua in greutate, daca nu este administrata corespunzator; va veti confrunta cu dureri la nivelul sanilor si umflarea acestora; implica o serie de teste si analize medicale inainte de administrare. Ca orice metoda contraceptiva, trebuie sa puneti in balanta atat avantajele, cat si dezavantajele acesteia inainte de folosire. Chiar daca sunteti sigura de sansele sale de reusita, noi v-o recomandam doar in cazul unui partener stabil intrucat nu veti putea fi ferita de bolile cu transmitere sexuala.
| |
|
| |
roxana Admin
Localizare : Constanta
| Subiect: Re: Pilula magica Joi Sept 09, 2010 3:53 pm | |
| | |
|
| |
nicoletadina Mamica Top Poster
Localizare : Bucuresti
| Subiect: Re: Pilula magica Joi Sept 09, 2010 4:13 pm | |
| merci | |
|
| |
roxana Admin
| Subiect: Re: Pilula magica Vin Sept 10, 2010 2:02 pm | |
| sunt interesante toate informatiile | |
|
| |
mamica_de_elina Moderator
Localizare : Mioveni
| Subiect: Re: Pilula magica Vin Sept 10, 2010 3:47 pm | |
| Eu nu am inghitit niciodata pilule | |
|
| |
roxana Admin
| Subiect: Re: Pilula magica Vin Sept 10, 2010 8:34 pm | |
| | |
|
| |
Alexandra Admin
| Subiect: Re: Pilula magica Dum Sept 12, 2010 2:10 am | |
| nici eu nu am luat si nici nu o sa iau mi-e frica ca o sa ma ingras.. | |
|
| |
roxana Admin
| Subiect: Re: Pilula magica Sam Sept 25, 2010 4:06 am | |
| | |
|
| |
| Subiect: Re: Pilula magica Mar Noi 02, 2010 1:49 pm | |
| | |
|
| |
Alexandra Admin
| Subiect: Re: Pilula magica Mier Mar 09, 2011 3:11 am | |
| mie mi-e frica Nico... si mai vreau bebe | |
|
| |
roxana Admin
| Subiect: Re: Pilula magica Mier Mar 09, 2011 3:05 pm | |
| si mie mie firica de ala...cu toate ca doctorul a zis ca nu simt nimic...dar daca nul acepta organismul si dupaia sentampla ceva??? | |
|
| |
Alexandra Admin
| Subiect: Re: Pilula magica Sam Mar 12, 2011 9:41 pm | |
| Roxy, cunosc 2 persoane care au avut probleme... una a ramas insarcinata (cu steriletul pus) si alta a fost operata din cauza steriletului.. | |
|
| |
roxana Admin
| Subiect: Re: Pilula magica Lun Mar 14, 2011 11:08 pm | |
| vai de capu meu..pai fac infart daca mi sentampla cu steriletu cu tot | |
|
| |
Alexandra Admin
| Subiect: Re: Pilula magica Sam Apr 16, 2011 4:19 pm | |
| pai nah in ziua de azi nimic nu e sigur... Alta a ramas cu trompele legate si toata lumea se mira cum s-a putut intampla asa ceva... deci.... | |
|
| |
roxana Admin
| Subiect: Re: Pilula magica Sam Apr 16, 2011 4:55 pm | |
| doamne fereste ...adevarul ca orice e posibil acum :astept: | |
|
| |
| Subiect: Re: Pilula magica Sam Apr 16, 2011 5:33 pm | |
| n are cum ale sa numai ramai de la sterilet
roxy tu te feresti? daca da pana cand?
sterilet sau legarea tropelor( pt cine numai vrea copii) | |
|
| |
mamica_de_elina Moderator
Localizare : Mioveni
| Subiect: Re: Pilula magica Sam Apr 16, 2011 7:55 pm | |
| Legarea trompelor e ireversibila si daca doamne fereste o sa mai iti doresti copil nu se mai poate iar steriletul trebie schinbat la cativa ani | |
|
| |
Lica.Irina Mamica v.i.p
Localizare : Pitesti
| Subiect: Re: Pilula magica Lun Apr 18, 2011 5:08 pm | |
| cu sterilet s-a mai intamplat sa ramina insarcinate. trebuie facut control periodic sa nu se desprinda sau sa se deplaseze. sau mai rau se poate sa creasca carne peste el si apoi trebuie intervenit chirurgical. sunt rare cazurile, dar s-a intamplat. | |
|
| |
| Subiect: Re: Pilula magica Lun Apr 18, 2011 6:15 pm | |
| lori daca ai peste 40 ani si crezi ca numai vrei bebe iti legi tropele si stai linistita, cu sterilet depinde cine ti l pune irina. eu am avut cam 2 ani si n am avut probleme.sunt niste riscuri dar decat sa ramai si.............mai bine te feresti | |
|
| |
Alexandra Admin
| Subiect: Re: Pilula magica Mar Apr 19, 2011 3:56 pm | |
| Nico, garantat s-a intamplat chestia cu steriletul si cea cu trompele legate... O prietena de-a mea care are un baiat deoada cu Irina a raman insarcinata si daca a avut sterilet... Iar o alta cunostinta a ramas cu trompele legate...si toata lumea a fost foarte mirata Astea sunt cazuri pe care le stiu eu si sunt adevarate 100%, nu-s povesti auzite de la babele de pe strada... Iar faza cu steriletu, Irina, s-a intamplat la o persoana care mie foarte draga mine, si s-a chinuit saraca acum 5 ani..Doamne fereste, sa nu ajunga nimeni.... | |
|
| |
Lica.Irina Mamica v.i.p
| Subiect: Re: Pilula magica Mar Apr 19, 2011 8:04 pm | |
| asa este, ale. se poate intampla. cred ca cea cu trompele, nu le-a avut legate cum trebuie... a fost o greseala la mijloc... | |
|
| |
| Subiect: Re: Pilula magica Joi Apr 21, 2011 8:38 pm | |
| | |
|
| |
Alexandra Admin
| Subiect: Re: Pilula magica Vin Apr 22, 2011 4:24 pm | |
| nu stiu ce sa zic Irina...dar oricum si daca ar fi fost...se mai poate intampla is asa ceva... Da oricum, la mine orice ar fi daca mai e sa fac unul sua doi ii fac...dar nu o sa folosesc contraceptive, serilet sau sa-mi leg trompele domane ferste... Ma feresc prin alte mijloace... | |
|
| |
Lica.Irina Mamica v.i.p
| Subiect: Re: Pilula magica Vin Apr 22, 2011 6:17 pm | |
| al meu zice ca de cate ori se-ntampla sa raman, pe toti ii fac. nu vrea sa auda de avort. | |
|
| |
Alexandra Admin
| Subiect: Re: Pilula magica Sam Apr 23, 2011 3:44 pm | |
| Doamne fereste cum sa faci avort? atunci mai bine omori un om de pe strada ca tot una e, da nu-ti omori copilul.... nici eu nu accept asa ceva, si mi-as dori ca in Romania sa fie interzis, asa cum etse in alte tari, sa poti avort adoar daca are mari probleme copilul... poate atunci s-ar proteja si pipitele astea de 17-18 ani si nu ar mai fi nvoie de atatea avorturi si ar mai disparea si din boli... | |
|
| |
Continut sponsorizat
| Subiect: Re: Pilula magica | |
| |
|
| |
| Pilula magica | |
|