Avand o combinatie hormonala, de tipul estrogenilor si progesteronilor, pilulele contraceptive reprezinta o metoda eficienta de contaceptie la femei. Asadar, riscurile de a ramane insarcinata sunt tot mai mici daca folosesti pilula magica intrucat aceasta ajuta la blocarea ovulatiei organismului.
Cum actioneaza? O mini pastiluta cum as putea sa o denumesc ajuta la crearea unei incapacitati a ovarului de a elibera ovulul catre uter, iar in acest mod nu va mai putea fi fecundat de catre spermatozoidul viabil, sarcina fiind impiedicata.
Iata avantajele folosirii acesteia:
poate preveni o sarcina nedorita daca este administrata corect, intr-o proportie de peste 90%; nu deregleaza menstruatia; ofera protectie din primele minute dupa folosire; daca va hotarati sa opriti administrarea, veti putea ramane insarcinata; poate fi mai usor tolerata de catre femei decat in cazul altor metode contraceptive, de genul montarii steriletului. Printre dezavantaje am putea enumera:
creaza o dependenta zilnica si orara fata de pastile; va veti confrunta cu dureri de cap, greturi sau varsaturi; pot aparea sangerari post menstruale; veti putea lua in greutate, daca nu este administrata corespunzator; va veti confrunta cu dureri la nivelul sanilor si umflarea acestora; implica o serie de teste si analize medicale inainte de administrare. Ca orice metoda contraceptiva, trebuie sa puneti in balanta atat avantajele, cat si dezavantajele acesteia inainte de folosire. Chiar daca sunteti sigura de sansele sale de reusita, noi v-o recomandam doar in cazul unui partener stabil intrucat nu veti putea fi ferita de bolile cu transmitere sexuala.
Autor
Localizare : Bucuresti
Subiect: Re: Pilula magica Dum Apr 24, 2011 4:15 pm
doamne ale, irina voi sunteti pocaite?????????? ale tu esti inca tanara deci poti face. dupa mine un copil se face cand esti tanar sa ai rabdare etc.
daca eu as ramne acum la 40 ani inseamna ca trebuie sa las copilul???
Alexandra Admin
Subiect: Re: Pilula magica Dum Apr 24, 2011 5:23 pm
pai nah Nico...de ce nu? Eu oricum de omorat nu l-as omor si la 40 de ani... nu's pocaita dar asta e conceptia mea... ti-am zis ca o prietena de-a mea a facut acum primul copil la 42 si e si nu se considera batrana
nicoletadina Mamica Top Poster
Subiect: Re: Pilula magica Dum Apr 24, 2011 5:37 pm
depinde ale eu una n as mai avea rabdare si eu totdeauna am vrut sa fiu o mama tanara si tot nu a fost cum am vrut eu.
Lica.Irina Mamica v.i.p
Localizare : Pitesti
Subiect: Re: Pilula magica Mar Apr 26, 2011 8:16 pm
nu sunt pocaita, nico. dar nici la avort nu ma pot gandi. sunt atatea metode de contraceptie in ziua de azi....
nicoletadina Mamica Top Poster
Subiect: Re: Pilula magica Mier Apr 27, 2011 1:32 pm
deci folosesti ceva irina!!
Alexandra Admin
Subiect: Re: Pilula magica Mier Apr 27, 2011 2:52 pm
Nico, toate ne protejam...dar nu neaparat prin metode contraceptive...oricum fetelor, va puteti proteja, ca e mai sigur...dar oricum, va cunoasteti deja sotul si stiti de ce e instare, asa ca puteti sa aveti increere si in el... dar oricum e indicat sa ne mai si protejam...
Lica.Irina Mamica v.i.p
Localizare : Pitesti
Subiect: Re: Pilula magica Joi Apr 28, 2011 2:32 am
nu prea, nico. as mai vrea un bebe, dar se pare ca nu vine.