| Tratamente pentru ten | |
|
+2elena_florescu nicoletadina 6 participanți |
Autor | Mesaj |
---|
nicoletadina Mamica Top Poster
Localizare : Bucuresti
| Subiect: Tratamente pentru ten Lun Sept 06, 2010 2:25 am | |
| Tratamente in functie de tipul de ten.
Tenul normal
Tenul normal este caracterizat de o piele neteda, supla si cu pori mici. Este un ten care nu a avut de suferit in perioada adolescentei si pielea este catifelata.
Chiar daca nu este un ten cu probleme nu inseamna ca trebuie sa fie neglijat.
Astfel, tine cont de urmatoarele sfaturi pentru tenul normal:
La un interval de 2-3 saptamani trebuie sa aplici pe fata o masca din iaurt, drojdie de bere sau din fructe. Masca din drojdie de bere se face prin dizolvarea unei linguri de drojdie intr-o lingura de lapte. Se amesteca bine cu o lingurita de miere si una de lapte praf. Se tine pe fata aproximativ 10 minute si se clateste cu apa rece.
Pe timpul verii poti sa pregatesti masti pe baza de fructe care iti vor hidrata si curata tenul.
In fiecare seara nu uita sa-ti cureti tenul si sa aplici o crema hidratanta.
Tenul mixt
Tenul combinat are de obicei tendinta de a se ingrasa si apar si puncte negre. Aceasta situatie nu este prezenta pe toata fata ci doar in anumite locuri ale fetei. Trebuie sa te concentrezi mai mult pe curatirea tenului.
Este recomandata o crema pe baza de iaurt si miere. Se intinde pe toata fata si se lasa sa actioneze aproximativ 15 minute si apoi se clateste din abundenta.
Tenul gras
Tenul gras este caracterizat de un aspect unsuros, cu puncte negre, cosuri. Acestea apar din cauza unei hipersecretii a glandelor sebacee care au o activitate mai intensa.
Se recomanda folosirea unor lotiuni si masti preparate din:
- suc proaspat facut din castraveti - zeama de lamaie - mar ras amestecat cu crema de curatare a fetei. - albus de ou: un albus se bate spuma si se amesteca bine cu o lingurita de plante medicinale taiate marunt (de preferat tei); se adauga si putina zeama de lamaie - masca pe baza de citrice: zeama de la grapefrut, portocala si lamaie amestecata cu miere.
Tenul uscat
Un ten uscat trebuie sa fie bine hidratat, pielea este subtire, delicata si cu pori mici.
Iti recomandam o masca pe baza de banana amestecata cu putina miere. Se formeaza o compozitie care trebuie sa o tii pe fata timp de 15 minute. De asemenea incearca sa folosesti creme hidratante sau masti pe baza de smanatana, iaurt si miere.
Indiferent de tenul pe care il ai nu uita de curatare, tonifiere si hidratare, 3 pasi care nu ar trebui sa lipseasca din procesul de ingrijire al tenului tau.
| |
|
| |
elena_florescu Mamica Junior
Localizare : Navodari
| Subiect: Re: Tratamente pentru ten Vin Noi 19, 2010 5:56 pm | |
| super!merci Nicol! | |
|
| |
| Subiect: Re: Tratamente pentru ten Vin Noi 19, 2010 7:06 pm | |
| vino si tu elena daca sti | |
|
| |
roxana Admin
Localizare : Constanta
| Subiect: Re: Tratamente pentru ten Sam Noi 20, 2010 4:01 am | |
| Ten gras
In cazul in care te confrunti cu un ten gras, seboreic, NaturaPlant iti da urmatoarele sfaturi: -Alege un stil de viata mai sanatos si renunta la: fumat, cafea, ciocolata, fast-food si toate mancarurile grase. Alege salate, fructe, legume, carne slaba. -Obiceiurile precum: stors cosuri, folosirea spirtului pentru a-ti curata tenul, atingerea tenului cu mainile nespalate, folosirea cremelor pe baza de grasimi, nu numai ca nu te vor ajuta, insa vor agrava starea pielii tale. -Spala-te pe fata cu un gel special pentru ten gras. -Foloseste in fiecare dimineata si seara o crema speciala pentru ten gras. -Demachiaza-te in fiecare seara si foloseste o lotiune tonica imediat dupa demachiere. -Foloseste o data pe saptamana un exfoliant, el te va ajuta sa elimini impuritatile iar tenul tau va fi mai curat si mai revigorat. -Poti folosi si o masca naturala din argila amestecata cu ceai musetel. Amestecul obtinut din cele doua se aplica pe fata, evitand zona ochilor. Se lasa 15 minute apoi se spala cu apa minerala. | |
|
| |
| Subiect: Re: Tratamente pentru ten Sam Noi 20, 2010 4:07 am | |
| nu pot renunta la fumat si la dulciuri | |
|
| |
roxana Admin
| Subiect: Re: Tratamente pentru ten Sam Noi 20, 2010 5:57 am | |
| la fumat am renuntat la dulciuri mai am de lucru si e greu al naibii | |
|
| |
| Subiect: Re: Tratamente pentru ten Sam Noi 20, 2010 1:45 pm | |
| Poti folosi si o masca naturala din argila amestecata cu ceai musetel. Amestecul obtinut din cele doua se aplica pe fata, evitand zona ochilor. Se lasa 15 minute apoi se spala cu apa minerala. asta o sa o fac | |
|
| |
Lica.Irina Mamica v.i.p
Localizare : Pitesti
| Subiect: Re: Tratamente pentru ten Dum Feb 27, 2011 6:59 pm | |
| ma deranjeaza faptul ca mi se umfla ochii foarte repede. evit pe cat posibil sarea, dar degeaba... si ma si patez pe fata foarte repede. si daca plang de fericire si tot mi se umfla ochii si-mi apar pete rosii pe fata. aveti idee cu ce le pot trata? | |
|
| |
Alexandra Admin
| Subiect: Re: Tratamente pentru ten Dum Feb 27, 2011 7:12 pm | |
| Irina ceva creme nu ai incercat? | |
|
| |
| Subiect: Re: Tratamente pentru ten Dum Feb 27, 2011 7:18 pm | |
| sa te duci irina la un dermatolog | |
|
| |
mamica_de_elina Moderator
Localizare : Mioveni
| Subiect: Re: Tratamente pentru ten Dum Feb 27, 2011 8:08 pm | |
| Eu nu stiu ce tratamente sa folosesc nici nu prea ma omor dupa asa ceva din pacate.Deja nu imi mai place deloc tenul meu. | |
|
| |
| Subiect: Re: Tratamente pentru ten Dum Feb 27, 2011 8:31 pm | |
| | |
|
| |
roxana Admin
| Subiect: Re: Tratamente pentru ten Sam Mar 05, 2011 3:12 pm | |
| | |
|
| |
| Subiect: Re: Tratamente pentru ten Sam Mar 05, 2011 3:13 pm | |
| nimic roxy :ha ha ha ha : | |
|
| |
roxana Admin
| Subiect: Re: Tratamente pentru ten Sam Mar 05, 2011 3:41 pm | |
| | |
|
| |
Alexandra Admin
| Subiect: Re: Tratamente pentru ten Sam Mar 19, 2011 5:34 pm | |
| Tratament pentru ten uscat Daca aveti tenul uscat, splati-l in fiecare seara cu ceai de musetel, dupa care se poate aplica o crema corespunzatoare acestui tip de ten.
Tratament pentru ten gras Daca aveti tenul gras si porii dilatati, folositi urmatoarea masca: 1-2 cartofi dati prin razatoarea mica, storsi. In sucul ramas puneti cateva picaturi de lamaie. Amidonul din cartof reduce surplusul de grasime de pe fata, iar sucul fiind astrigent va inchide porii. Spalati tenul cu apa minerala si nu-l ungeti cu nici un fel de crema.
Tratament pentru cearcane Compresele reci cu ceai de tei, in timp, va scapa de cearcane, iar ochii se odihnesc. Iar daca dati pe sprancene cu ulei de nuca, ele devin lucioase, aratoase si nu mai aveti nevoie sa folosit creionul dermatograf.
Scapati de paloarea oboselii Merele rase prin razatoare mica si aplicate pe ten si decolteu va scapa de paloarea oboselii, fac ca tenul dumneavoastra sa devina rozaliu, placut si stralucitor. In plus aceasta combinatie hraneste pielea. | |
|
| |
| Subiect: Re: Tratamente pentru ten Sam Mar 19, 2011 5:37 pm | |
| | |
|
| |
Alexandra Admin
| Subiect: Re: Tratamente pentru ten Sam Mar 19, 2011 5:51 pm | |
| sper sa va ajute, daca aveti nevoie de ele... | |
|