LUMEA PRICHINDEILOR
LUMEA PRICHINDEILOR
LUMEA PRICHINDEILOR
Doriți să reacționați la acest mesaj? Creați un cont în câteva clickuri sau conectați-vă pentru a continua.

LUMEA PRICHINDEILOR

O LUME IN CARE ESTE PRETUITA INTELEGEREA , IUBIREA SI PRIETENIA

AcasaPortalUltimele imaginiCăutareÎnregistrareConectare
Subiecte similare
Conectare
Utilizator:
Parola:
Conectare automată: 
:: Mi-am uitat parola
Ultimele subiecte
»  Manichiura 2010: trenduri coloristice
Afectiunile urechii la copii T7241Mar Dec 13, 2011 9:32 pm Scris de laura

» Rochii de seara
Afectiunile urechii la copii T7241Lun Noi 14, 2011 1:50 am Scris de nicoletadina

» Rochii inedite
Afectiunile urechii la copii T7241Lun Noi 14, 2011 1:49 am Scris de nicoletadina

» Tot ce trebuie sa sti despre unghii
Afectiunile urechii la copii T7241Lun Noi 14, 2011 1:46 am Scris de nicoletadina

» Cum îţi faci manichiură
Afectiunile urechii la copii T7241Lun Noi 14, 2011 1:46 am Scris de nicoletadina

» Iti plac bijuuri hademade? Le confectionezi?
Afectiunile urechii la copii T7241Vin Noi 11, 2011 2:03 am Scris de nicoletadina

» Imi place culoarea gri? Tie?
Afectiunile urechii la copii T7241Sam Noi 05, 2011 2:27 pm Scris de nicoletadina

» Tinuta la servici
Afectiunile urechii la copii T7241Sam Noi 05, 2011 2:25 pm Scris de nicoletadina

» Moduri originale de a purta o esarfa
Afectiunile urechii la copii T7241Dum Oct 30, 2011 10:19 pm Scris de nicoletadina

» Machiaj de primavara
Afectiunile urechii la copii T7241Dum Oct 30, 2011 10:19 pm Scris de nicoletadina

» Ce fel de bijuterii purtati?
Afectiunile urechii la copii T7241Dum Oct 30, 2011 10:18 pm Scris de nicoletadina

» Stop caderiii parului
Afectiunile urechii la copii T7241Dum Oct 30, 2011 10:17 pm Scris de nicoletadina

» Retete homemade pentru un par stralucitor
Afectiunile urechii la copii T7241Dum Oct 30, 2011 10:17 pm Scris de nicoletadina

» Povesti si amintiri din vacantele noastre
Afectiunile urechii la copii T7241Sam Iul 02, 2011 4:52 am Scris de roxana

» Concurs margele
Afectiunile urechii la copii T7241Lun Iun 27, 2011 11:35 pm Scris de mamica_de_elina

Top postatori
nicoletadina
Afectiunile urechii la copii I_vote_lcapAfectiunile urechii la copii I_voting_barAfectiunile urechii la copii I_vote_rcap 
roxana
Afectiunile urechii la copii I_vote_lcapAfectiunile urechii la copii I_voting_barAfectiunile urechii la copii I_vote_rcap 
Alexandra
Lica.Irina
mamica_de_elina
flory
rahela
AlinaBubulina
laura
raluca
Cine este conectat?
În total sunt 36 utilizatori conectați: 0 Înregistrați, 0 Invizibil și 36 Vizitatori

Nici unul

Recordul de utilizatori conectați a fost de 334, Vin Dec 31, 2010 6:59 am

Afectiunile urechii la copii

In jos 
+2
Alexandra
raluca
6 participanți
AutorMesaj
raluca
Moderator
Moderator
raluca

nume : Raluca
Localizare : Piatra Neamt

Afectiunile urechii la copii Empty
MesajSubiect: Afectiunile urechii la copii   Afectiunile urechii la copii T7241Vin Sept 10, 2010 2:13 am

Auzul si urechea pot avea probleme din diferite cauze, cum ar fi taieturile, arsurile, loviturile, zgomotele puternice sau infectiile.

Caderile, loviturile la cap, accidentele sportive, ascultarea muzicii la puterea maxima a castilor sau boxelor si traumele urechii externe sau ale timpanului pot provoca diferite afectiuni ale urechii, care pot duce pana la deteriorarea echilibrului si a auzului. Iata care sunt cele mai frecvente afectiuni ale urechii la copil .Leziunile produse urechii externe sau canalului urechii pot provoca sangerari si infectii care au potentialul de a afecta si alte parti ale urechii.
Obiecte precum betisoarele cu vata, unghii sau creioane pot zgaria canalul urechii si pot chiar cauza sfasierea sau perforarea timpanului.

Cazaturile, accidentele de masina, accidentele sportive sau bataile pot sfasia timpanul sau pot produce leziuni urechii interne.
Copiii pot avea pierderi ale auzului semnificative sau definitive atunci cand sunt expusi zilnic unui zgomot cu adevarat puternic sau pentru o perioada mai lunga de timp.

Aceste pierderi sunt determinate de leziunile asupra firelor subtiri din cohlee (componenta senzoriala a urechii interne).

Leziunile pot aparea si in urma unor zgomote foarte puternice (focuri de arma, artificii, explozii) sau a unor zgomote repetitive in timp (cositoarea electrica, unelte electrice, echipamentele de ferma, zgomotele din timpul evenimentelor sportive si motociclete).

Cauza cea mai frecventa este data de ascultarea muzicii la volum foarte mare (in timpul concertelor, in masina, in casti).
Zborul sau scufundarile produc schimbari de presiune in aerul atmosferic. Daca presiunea nu este echilibrata, presiunea ridicata a aerului va impinge intr-una dintre partile timpanului provocand durere pentru copii.

Trompa lui Eustachio (un tub care face legatura dintre urechea de mijloc si partea din spate a gatului) echilibreaza presiunea aerului in urechea medie, permitand aerului sa ajunga in urechea medie.

Cand copiii au senzatia ca urechea lor face “pop” in timp ce casca sau inghit, trompa lui Eustachio face ajustarile necesare legate de presiunea aerului.

Dar, la copii trompa lui Eustachio este mica si se poate sa nu functioneze prea bine, mai ales daca este umpluta cu mucus, din cauza vreunei infectii a urechii.

Durerea si pierderea auzului sunt de obicei temporare si minore. Dar, in unele cazuri, durerea poate dura cateva ore, mai ales daca urechile nu fac “pop”. Din cauza unor schimbari de presiune extreme, se poate intampla ca timpanul sa se perforeze.

Cand este cazul sa te ingrijorezi de problemele urechii:

- Sangerarea urechii nu se opreste in decurs de 10 minute, timp in care exerciti presiuni asupra urechii.

- Urechea externa este inflamata, rosie, fierbinte sau delicata la atingere.

- Un obiect rotund a fost inserat in ureche.

- Ai observat un lichid limpede care curge din urechea micutului tau.

- Mersul copilului este nesigur sau auzul in partea vatamata a scazut.

- Copilul acuza dureri serioase.

- Varsta copilului este sub 1 an. Cu cat sunt mai mici cu atat sensibilitatea lor este mai mare.

Orice accident ce poate afecta auzul copilului trebuie investigat de urgenta, pentru ca repercursiunile sa poate fi ameliorate cat de curand.
Sus In jos
Alexandra
Admin
Admin
Alexandra

MesajSubiect: Re: Afectiunile urechii la copii   Afectiunile urechii la copii T7241Lun Mar 14, 2011 3:23 am

interesant Ralu, multumim pusy
Sus In jos
https://lumea-prichindeilor.forumgratuit.ro
roxana
Admin
Admin
roxana

Localizare : Constanta

MesajSubiect: Re: Afectiunile urechii la copii   Afectiunile urechii la copii T7241Lun Mar 14, 2011 11:36 pm

super informatiii...multumim pusy
Sus In jos
nicoletadina
Mamica Top Poster
Mamica Top Poster
nicoletadina

Localizare : Bucuresti

MesajSubiect: Re: Afectiunile urechii la copii   Afectiunile urechii la copii T7241Joi Mar 17, 2011 7:24 pm

merci rlauca interesant
Sus In jos
Alexandra
Admin
Admin
Alexandra

MesajSubiect: Re: Afectiunile urechii la copii   Afectiunile urechii la copii T7241Mier Apr 13, 2011 3:27 pm

nu ne mai zici ninei nimic interesant?!
Sus In jos
mamica_de_elina
Moderator
Moderator
mamica_de_elina

Localizare : Mioveni

MesajSubiect: Re: Afectiunile urechii la copii   Afectiunile urechii la copii T7241Mier Apr 13, 2011 3:38 pm

Eu am o colega la servici,are 50 ani,cand era mica a batut-o taicaso si ia dat in ureche cu pumnul si nu mai aude cu urechea aia si o si doare
Sus In jos
http://www.marinloredana.blogspot.com/
roxana
Admin
Admin
roxana

Localizare : Constanta

MesajSubiect: Re: Afectiunile urechii la copii   Afectiunile urechii la copii T7241Mier Apr 13, 2011 4:32 pm

vai de capul meu ce nenorocit, a lasato surda...ala merita si el la fel
Sus In jos
mamica_de_elina
Moderator
Moderator
mamica_de_elina

MesajSubiect: Re: Afectiunile urechii la copii   Afectiunile urechii la copii T7241Mier Apr 13, 2011 5:44 pm

ce sa faci Rox acum
Sus In jos
raluca
Moderator
Moderator
raluca

nume : Raluca
Localizare : Piatra Neamt

MesajSubiect: Re: Afectiunile urechii la copii   Afectiunile urechii la copii T7241Joi Apr 14, 2011 12:54 am

doamne lory :nhgft: ce tampit de om :nhgft:
Sus In jos
mamica_de_elina
Moderator
Moderator
mamica_de_elina

MesajSubiect: Re: Afectiunile urechii la copii   Afectiunile urechii la copii T7241Joi Apr 14, 2011 3:55 pm

asa erau pe vremuri te bateaiu de te nenoroceau si nu mai venea protectia copilului,acu se loveste copilul singur si vin imediat sa te traga de maneca sa ti-ol ia :astept:
Sus In jos
nicoletadina
Mamica Top Poster
Mamica Top Poster
nicoletadina

Localizare : Bucuresti

MesajSubiect: Re: Afectiunile urechii la copii   Afectiunile urechii la copii T7241Mier Mai 11, 2011 7:32 pm

saracafemeie lori
Sus In jos
Alexandra
Admin
Admin
Alexandra

MesajSubiect: Re: Afectiunile urechii la copii   Afectiunile urechii la copii T7241Mier Mai 11, 2011 9:48 pm

oamneni tampiti...
inteleg sa iti batii copilul, dar cu masura, o palma la fund sau mai stiu eu ce...
dar nu exagereat
si potectia copilului sa intervina cand e necesar
Sus In jos
Lica.Irina
Mamica v.i.p
Mamica v.i.p
Lica.Irina

Localizare : Pitesti

MesajSubiect: Re: Afectiunile urechii la copii   Afectiunile urechii la copii T7241Joi Mai 12, 2011 2:41 pm

dar si copiii de acum sunt exagerati. eu am un nepot care ii spunea lu' maicasa cand vroia sa dea in el, ca se duce la protectia copilului si spune ca-l bate. sau sunt copii pe care daca nu-i lasi sa faca ce vor ei , spun ca se omoara, ca pleaca de acasa. si unii chiar o fac.
Sus In jos
Continut sponsorizat

MesajSubiect: Re: Afectiunile urechii la copii   Afectiunile urechii la copii T7241

Sus In jos

Afectiunile urechii la copii
Sus 
Pagina 1 din 1
 Subiecte similare
-
» Conjunctivita la copii
» cura de slabire pentru copii

Permisiunile acestui forum:Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum
LUMEA PRICHINDEILOR :: Sanatatea pentru copii-
Mergi direct la: